Automatizálás – célba értünk.

Felgyorsultak a dolgok.

Tegnap a Billcity-vel ismerkedtünk.

Ehhez kell egy szkenner. Amit meg kell vásárolnunk. És volt olyan szerencsénk, hogy amivel Dénesék a bemutatót tartották, itt is hagyták nekünk.

A Billcity kell. Semmilyen – általunk ismert – program nem tudja beolvasni a beérkező számlákat, pedig abból van a legtöbb.

Gyakorlatilag az a helyzet, hogy ez egy olyan szuper találmány, hogy le a kalappal a kitalálója előtt…

Röviden a működése – már ami minket illet – úgy zajlik, hogy egy szkennerrel (ennek azért igen komoly szkennernek kell lennie) beolvastatjuk a számlákat, majd ezután a Billcity a könyvelőprogramunkba azokat belekönyveli. Először persze nem ilyen szép a dolog, mert van, amit nem ismer fel (nálunk például rá volt pecsételve a cég nevére és a számlaszámra) és először nyilván mindent be kell paraméterezni.

Ez azt jelenti, hogy első hónapban mindent „fel kell könyvelni”, mert ekkor adjuk meg a jogcímeket. Ez úgy néz ki, hogy jól olvashatóan megjelenik a képernyő jobb oldalán a számla, bal oldalon pedig a könyvelési tételek helye, a dátumok, számlaszám helye, partner, stb. A program igyekszik mindent kitölteni, de nyilván ami hiányzik, azt itt be kell vinni.

Majd azután jön a számlák betöltése a programba.

Mi tegnap elakadtunk.

Megnéztünk a sztorit az Rlb-ben, de utána meggondoltuk magunkat és úgy döntöttünk,  hogy mégis egyszerre váltunk programot és teljesítjük ezzel az ez évi célunkat.

Azonban olyan régiek, elavultak a gépeink, hogy nem fut rajtuk a Billcity. Nem, nem kell nagyon új gép hozzá. Csak Windows 7. Nekünk még xp volt… Szóval két gépet kell vásárolnunk, mielőtt bármit is tudnék mondani, hiszen addig el sem tudunk indulni…

Megnéztünk több könyvelőprogramot, de vagy nagyon magas volt a díjuk (borzasztóan sokba kerülnek a programok!) vagy nem hallottunk róluk sok jót, vagy nem volt szimpatikus a felhasználói felületük. Vagy egyéb…

Szerencsére azonban megtaláltuk álmaink könyvelőprogramját, ami mindent tud, már a Billcity-vel is kapcsolódott és még ki is tudjuk fizetni. A tulajdonos nagyon emberi és hihetetlenül lelkes. A program már most is profi, én elképzelni sem tudok több funkciót, az automatizmusban élen jár és most is komoly fejlesztések következnek.

A választott programunk a QualitySoft. Meg fogjátok ismerni, hiszen ezzel készítjük majd a tanfolyamainkat, oktatóvideóinkat, stb.

Jelentem, a munkánk ezennel teljesen automatizálva van, a munkára fordított időnk pedig alaposan lecsökkentve. Erről is referálok majd, ha meglesz a megfelelő gyakorlatunk benne.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük